Biologie buňky - 2. přednáška - Všichni Všem


Materiál je formátu doc

2. přednáška

Detail materiálu

Autor:
Přidáno: 29.02.2012 09:49
Kategorie: Poznámky
Předmět: Biologie buňky
Známka: 1.2
Hodnoceno: 12x
Popis: 2. přednáška, vyučující Vladimír Jirků


Stáhnout materiál

Oznámkuj materiál: 1 2 3 4 5

Nahlásit materiál

Doporučit přátelům




Náhled materiálu: Pozor! Náhled nemusí odpovídat skutečnosti. (v náhledu chybí obrázky a formátování se může lišit)

2. přednáška
Evoluce buněčného kompartmentu

Evoluční teorie buňky

-jak bychom si měli představit, jak vzniknul první buněčný kompartment
-)vznik organických látek
-vznik zemské kůry (před 3,8 miliardami let) – redukující atmosféra
-přítomnost N2, H2, CH4, NH3, vodné páry, CO2, CO
-zahájení tzv. chemické evoluce za abiotických podmínek
HCN - kyanacetylen →pyrimidiny
-Nitrily → aminonitrily→ aminokyseliny→ polypeptidy
- Kyanamid → kondenzační činidla →biopolymery
→dikyanamid → puriny

2CH4 + N2 -) 2HCN + H2
CO + NH3 -)HCN + H2O ……iniciace

Stanley Miller (1953) – urey experiment
Experimentální simulace časných fází chemické evoluce
Experimentální varianty:
-Variabilita směsi výchozích komponentů
Expozice : světlo /UV
Záření
Teplota
Redukující prostředí

VS analýza získané směsi organických sloučenin

obrázek „Miller – Urey experiment“

A.I. Oparin, H.Urey…
CHEMICKÁ EVOLUC / PREBIOTICKÁ EVOLUCE → PROTOORGANISMUS

Akumulace výchozích organických sloučenin –
stavebních jednotek „živé hmoty“

Vznik polymerních sloučenin (polymerizační a polykondenzační reakce)
 


...
pokud chcete materiál celý, musíte si jej stáhnout (stažení je zdarma)

 
novinky

Přidat komentář

Ohodnoť materiál 2. přednáška.


 
typ

Podobné materiály

Podobné materiály k materiálu: 2. přednáška

lupa
Rychlá navigace
přejdi rychleji k hledaným materiálům


 
statistika
Statistika
Jak jsme na tom?

Studentů: 40994
Materiálů střední školy: 3630
Materiálů vysoké školy: 1596
Středních škol: 806
Vysokých škol: 63



© 2010 - 2020 Všichni Všem - Smluvní podmínky | Kde to jsem? | Kontakty | Reklama
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace